menu takde nasik

woot..woot..raya tinggal bape hari lagi ni wei..haha..esok sehari lagi keje..jumaat dah cuti, satu apa pon tak kemas lagi. Malam ni boleh la siap2 lipat kain..haha..poyo betul. Hari ni pon macam sume org dah takde mood nak keje..org sibuk citer pasal raya je..tapi ada dua tiga helai lagi keje nak kene buat sebelum cuti panjang. Kalau tak siap karang mau rasukan jugak nnti bila masuk keje balik. Kalau dah siap awal..boleh la raya dengan tenang...wakakak..

Aku dah malas nak masak wei..rasa letih gila..tapi tatapla akak masak jugak petang2. tapi lauk sempoi2 la. Petang ni pon makan lauk semalam je la kot. Mili takde, buka kat opis dia. aku malas nak join, malas nak bersiap. Dah dekat sebulan asik masak je..kalau boleh nak makan nasik ngan ikan goreng ngan kicap je..boring dah masak, jd mcm takde perasaan nak makan. hahha..boleh caya ke?so haritu ada sehari, takde menu nasik pon..makan ala2 restoran katanya..ko makan menu lain, aku makan menu lain.


spegetti meatball..3 hari berturut2 buka benda sama..haha..


Mili request kue tiaw goreng..



teringin yang kat pizza punya, tapi boleh plak diorang kata microwave rosak, so takleh order pasta.
so, makcik balik gigih buat sendiri. tu yang 3 hari berturut2 buka spegetti meatball. 

chilli flakes buat sendiri yo..mula2 nak blend je cili kering, tapi mcm serba salah..nak basuh ke tak..kalau basuh karang basah pulak.
tengok kat google cemana nak buat, patutnya kene jemur kot keringkan. tapi nak cepat, kita keringkan dalam oven je sampai berkilat + garing, pehtu blend. pedas meletop! pedih perot. haha

sekian, entry tak bermaya..:)
www.tips-fb.com

2 comments:

Bunga Rampai said...

Jumpa lagi Afid :)
Hmmm... sunyinya blog... kuih raya pun tak berhidang lagi :P! Masih mood raya sakan kot kat luar sana :)

Salam Aidilfitri, Afid... maaf zahir dan batin. 0 = 0 ok... :D

Dr . Salsabila said...

assalamualaikum .. do visit my blog as well .. nice blog .. mouth watering haha..

ohsemme96.blogspot.com