Buatnya senang sangat tapi kene praktis banyak kali la baru cun..senang, buat banyak-banyak, simpan dalam freze. Kalau ada orang datang umah korang on d spot, takde bende nak hidang, goreng je samosa. Untuk minum petang pon best!
Mula-mula, sediakan inti dulu..sukati la nak inti sardin ke kentang ke..buat macam inti karipap tu je..ataupon korang nak letak sayur-sayur pon boleh..ni aku guna pakai kertas je dulu..kat opis ni, rehat hari jumaat xde buat apa.
Kemudian, lipat je ikut bentuk segi tiga tu.
Ada lebih kecik tu, masukkan je kat celah yang berlubang tu. Kemudian lekatkan kepingan yang terbukak supaya bila goreng takdela berterabur inti-inti tu semua.
Siap, boleh la gorang..selamat mencuba! nanti kalau aku punya dah siap goreng, aku letak gambar. huhuhu

14 comments:
bestnya! thx u cik apid.
kwn2 opis tak heran ke tgk lipat2 shoot.. heh heh heh
cik kunci,
welcome..
time rehat takde orang..tapi gigil la tangan, sebelah nak lipat, sblah nak amik gambar..hoho..
cik kunci ni kak jojoe erk?
eh ye ke.. ye kot. eh tak kot.. hihihi
aku lipat lipat terus jadik bentuk angsa. Terror dak? wakakaaa....
kunci,
ececeh..main cak cak plak dia.hehe
cik azam,
apa ni. lawan tok guru ni. pandai2 je ubah buat angsa plak. Tetiba.hehe
thanks kerana masukkan cara melipat samosa ni..walaupun dah lama...semalam terkial2 lipat sbb tak tahu cara...terima kasih sekali lagi
wah tq2..boleh try nanti
time ksih banyak ea coz ajar cara melipat....x terbayang pun selama ni....tq banyak
wahhh. tengkiu veri mac!
tq puas pikir...akhirnya dapat caranya..
thanks..!dpt gak cara:p
ooo lipat cm ketupat daun palas yek... ok dpt2... thanks kak!!!
RUPENYE KENA POTONG DUA.. PATUTLAH HARI TU BUAT X JADI2.. YANG JADI GULUNG JEW... NICE INFO..TQ
Tq..
Post a Comment