Kalau ada tetamu nak datang rumah, x payah pening kepala nak buat yang pelik2. Cara nak buatnye senang sangat, bahan pOn senang nak dapat, main kacau2, tabur2 saje..
lapis pertama,
1 biji kek gulung, sukahati la nak perisa apa. potong bulat dan susun dalam mangkuk kaca.
lapis kedua,
2-3 sdb tepung kastad dimasak di atas api perlahan bersama 1 tin susu cair+air coktail dalam tin+2-3 sdb gula. (tepung kastad tu ikutla kalau banyak sangat air coktail tu..letak le 3sdb, tp selalu aku letak 2sdb je)
lapis ketiga,
1 kotak jelly perisa ape2 je dibancuh dengan air panas mengikut arahan pada kotak (aku selalu guna brand NONA), pehtu..tuang je atas lapisan kastad tadi..tabur buah2 coktail dalam tin..
SELAMAT MENCUBA!!

6 comments:
Waaaa...senangnya senangnya... nanti nak cubalah.. lepas tu biar jer dalam peti...kalau sesiapa tak abiskan kira brought forward lah ke next occassion... boleh??
abg bear,
senang kan..leh la buat time makan2..boleh, tapi jangan la lama sangat..setakat 2, 3 hari boleh la..pastu kalau nak simpan lebih yg x abis dalam peti, tutup mangkuk tu ngan palstik putih yg org balut tembikai tu la..(x reti nk menyebutnye). kalau x tutup nanti kastad tu kering n merekah.
Salam Afid,
Trifle ni kegemaran saya!
Mudah buat dan bahan-bahan senang dapatkan?
salam cik rampai,
betul..senang sangat.:)
sodapnye akak..
balik kelate nnt..
blh la bwatkan eh?
huhu..bes2...
kak long,
boleh je..hehehehe
Post a Comment