Chinjaorosu (aku pon tatau makna dia mungkin daging goreng kot)
:p
Rasa dia lebih kurang macam daging goreng la..tapi ni ada rempah2 sket. Takde la semata kunyit ngan garam je. Mili kata macam makan ulat plak panjang2.hahha...tak perasan pon. Aku oke je lauk takde kuah2 ni.
Resepi ambik kat blog Kak Hana Jepun. Malas nak copy paste. Klik je kat link yang aku bagi tuh.
Makan bersama kangkung goreng. Mau resepi gak ke? Sama je kot macam korang buat. Tapi mana yang tak reti nak masak kangkung ni aku kasi tampal resepi tumis kangkung.
- 1 ikat kangkung
- 1 biji cili merah*
- sedikit cili padi (sukatila nak banyak mana) nak buasir letak banyak. haha*
- 1 biji bawang besar*
- sedikit ikan bilis / belacan (aku letak salah satu ikut sukati aku) nak letak dua2 pon boleh.*
- minyak untuk menumis
- sedikit garam n serbuk perasa
- sedikit air
Cara-cara :
- Kangkung di potong2 dan basuh hingga bersih
- Tumbuk semua bahan yang tanda *
- Panaskan minyak n tumis bahan tumbuk hingga agak garing
- Pehtu masukkan air sikit
- Masukkan kangkung n kacau goreng
- Rasakan garam n serbuk perasa.
- Siap sudah..
Jemput makan.....ada orang komplen tercekik sebab takde kuah. huhuhu
2 comments:
tgk gmbr rasa lapar nak mkn :)
nurul,
jemput makan...huhuhu
Post a Comment