up & down

Aku malas nak update..update pon tak semangat. Semalam ada la aku buat entry baru 2x, sempat la publish kejap, pehtu aku delete balik. Mana yang sempat baca tu, ada la kot..tah pape! tapi tak tau la kot2 tetiba aku rajin kan..tulis pon ala2 separuh hati je. Takde apa yang menarik kot sejak 2 menjak ni..hidup macam biasa je..pagi pegi keje, petang balik, malam tido..hahaha..giler cam ape je..takde aktiviti.

Nak merempit memalam pon umah kitaorang jauh kat pulau nun.. (pulau la sangat, nama je pulau hehe..). Minyak dahla mahal walaupon turun lagi sebab pegi keje hari2 bawak kete...jadi memang bajet berjalan tu kurang la..kene tunggu hari2 minggu baru leh kuar. Dulu masa kitaorang menyewa tak jauh sekangkang tikus je dari tempat keje, boleh kata tetiap malam beronggeng tah kemana-mana..kata baru kawen masa tu....wink2. Ohh..baru kawen memang indah ye tak? hahahahha..dah lama sket, indah jugak, tapi indah lain la..heheh (ops, pebende aku merepek ni?) bajet mesti bajet wei..taktau masa depan apa nak jadi..


gambar sekadar hiasan.:)

Rasa cam nak buat epal pai, tapi tak tau nak guna resepi kulit yang mana satu..nak makan sikit je..semangat nak bereksperimen tu yang lebih. Ohhoo projek puff sardin/chicken curry tak jalan lagik. Kulit pastrynye aku dah beli..beli segera jek. Korang ingat aku rajin sangat ke nak nguli2 pastry tu pastu nak lapis2, lipat2, roll balik, sapu balik pastry margerin tu? tak kuasa nokk. hehehe. See, mesti citer pasal makanan je kan. hahaha

www.tips-fb.com

7 comments:

chempaka said...

tiba2...napa?? sian dia..bergundah gulana...

afid said...

xdela gundah gulana..biasa2 je..mendatar.titik. ko paham ke?huhu

nifalnin... said...

heheh... apid, ko membuatkan tekak ku teringat2 pd sundae coklat itu.. sungguh hampes kamu...

afid said...

nifalnin,
ahahhaa..kt pon teringin gak, ptg ni kalau sempat nak beli gak.hehehe

asr said...

Lepas dah buat entry makanan, buat la pulak entry senamrobik. Baru balance, hahahaaa....

Jojoe said...

sundae mcD ni dulu taruk penuh sampai cecah tutup.. skrg smpai rim cawan jek.. tapi reganya 3 inggit lebih. dulu baru 2.6 camtu kan...

satu ketika dolu penah buat kulit pastri sendiri.. smangat! sekali dah siap.. mcm nak bukak kantin lagaknya banyak gile!! masatu x reti nak buat resepi separuh.. lurus bendul heheee

afid said...

cik azam,
yelah...yelah..org buat la nanti.:)

kak jojoe,
betul, dh mahal, pehtu coklat dia ciputtt jek..eskrem blom habis coklat dah habis, tak feel langsung!

bab resepi tu, mmg la selalu je mcm bukak kantin skolah.hahah..tak agak2 mcm yg ada kat rumah seploh org.