Aku ambik cuti awal, jadi sempat la tolong2 mak aku pasang tikar getah kat beranda depan, basuh sarung kusyen, lapik meja sume..ronda2 ngan mak aku shopping kali terakhir kat kampung. Malam sebelum balik raya tu aku sempat la buat brownis. Cubaan kali ke-2 resepi berbeza. Sangat cemerlang! sebab apa tau, senang sangat nak buat, kacau2 je dengan senduk tak payah nak pukul2 kasi kembang. Rasa dia memang mables! adik aku la cakap..hehehe..keras tapi bukan cam kek bantat tu(bukan ke brownis memang keras kan)..pastu kunyah2 ada lak almond ngan walnut..sedap seh..
Adik aku no 3 tu memang jadi rutin tetiap tahun dia la yang berhadang depan api buat kuih sarang tebuan/ros. tak ambik plak gambarnye sebab masa tu aku sibuk buat bende lain. Kuih wajib umah aku. Mak aku terer tau adun kuih ni..mesti jadiknye lah. setakat ni la..hehehe..makcik2 aku kekadang pow bawak balik umah diorang sebab diorang tak reti aka malas nak buat..hahhaa..larikkss..kutuk makcik sendirik.huhuhu..
Oleh sebab aku terover awal cuti kan..aku ngan wawa adik aku no 3 tu try buat popia ikat ni..selalu beli je, tapi tahun ni try buat. Lagipon ada lebih serunding yang Ma bagi masa bulan pose tu, kitaorang blend, pastu beli je kulit popia, gunting2, gulung2, ikat..jemur kat panas jap, pastu goreng. Senang la sesangat.
oke, sini dulu..aku nak update lelaju ni..rerajin la korang refresh. Aku letak 2 jam sekali. Selamat membaca..:)
1 comment:
naper termiss plak entry ni ek? heran. piddd... kite pon buat serunding simpul sebijikkkk!
Post a Comment